Ajudes de fins al 45 % per a projectes de Simbiosi Industrial

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha llançat la convocatòria per a la 2a Edició d’INNOVA-CV, una iniciativa que busca impulsar la innovació en xicotetes i mitjanes empreses (PYMEs) de la Comunitat Valenciana. L’objectiu principal d’aquesta subvenció és fomentar projectes que es centren en una major competitivitat empresarial, generant resultats tangibles al finalitzar la seua execució.

Els projectes d’innovació podran enfocar-se en quatre àrees clau: desenvolupament de nous productes (INNOVAProD-CV), posada en marxa o readaptació de processos amb criteris d’ecoeficiència, incloent la simbiosi industrial (INNOVAProC-CV), transformació digital per a la implantació de la indústria 4.0 (INNOVAi4.0-CV) i desenvolupament de solucions TEICs innovadores (INNOVATeiC-CV).

Un element destacat d’aquesta edició és la possible inclusió de la simbiosi industrial en el marc de Solucions Tecnològiques Ecoinnovadores Circulars orientades a la millora de la gestió de residus (InnovaProC-CV). Aquesta incorporació subratlla el compromís amb pràctiques empresarials sostenibles i ecoeficients.

Et passem a avançar que el programa ofereix un suport financer a les empreses participants. Les xicotetes empreses poden rebre una ajuda de fins al 45%, mentre que les mitjanes empreses poden optar a un màxim del 35%.

Els projectes hauran de complir amb requisits específics:

  • Tenir un impacte tangible en la Comunitat Valenciana
  • No rebre simultàniament ajudes d’altres fonts.
  • Projectes d’imports igual o superior a 15.000 euros.
  • Projectes enquadrats en els entorns d’especialització contemplats per l’IVACE en l’àmbit de la I+D i innovació empresarial.

El termini per presentar les sol·licituds abastarà des del 9 de gener de 2024 fins al 22 de febrer de 2024 a les 23:29:59 h. A més, és crucial destacar que l’inici del projecte ha de ser posterior a l’1 de gener de 2024, amb data límit d’execució del projecte fins al 30 de juny de 2025 i termini final de justificació fins al 2 d’octubre de 2025.

La presentació de sol·licituds es realitzarà de forma exclusivament electrònica, a través del registre telemàtic de l’IVACE en la seua pàgina web (http://www.ivace.es).