Creació d’una oficina municipal de Simbiosi Industrial a Paterna

El passat 24 de gener de 2024 en la EGM Fuente del Jarro ASIVALCO es va celebrar la jornada final del projecte de Simbiosi Industrial de Paterna, on es van exposar les conclusions del projecte, el qual tenia com a objectiu el foment de l’Economia Circular a les empreses d’aquesta localitat, a través de la Simbiosi Industrial.

L’Ajuntament de Paterna, en col·laboració amb AIDIMME i les entitats gestores que formen part de Paterna Ciutat d’Empreses, ha liderat aquesta iniciativa que busca promoure la creació de sinergies entre les empreses locals per a optimitzar els seus processos industrials i avançar cap a un model econòmic més sostenible.

Aquesta eina facilita la identificació i el contacte per a l’intercanvi de recursos subutilitzats, promocionant el benefici mutu i facilitant la transició cap a l’economia circular. SIMBYLAY s’ha integrat en l’eina de gestió integral Lokinn, configurant el Sistema d’Informació Georreferenciada (SIG) industrial de Paterna, utilitzat per les empreses locals i totes les entitats gestores de les àrees industrials.

Com a continuació del projecte durant el 2024, es va presentar una fulla de ruta per a la implantació de la Simbiosi Industrial a les empreses de Paterna i es va anunciar la creació de l’Oficina Municipal de Simbiosi Industrial a Paterna, que serà gestionada per AIDIMME, detallant els seus objectius i els serveis que oferirà a qualsevol empresa interessada en dur a terme una acció de simbiosi industrial. Aquesta entitat jugarà un paper fonamental en proporcionar assessorament sobre qüestions legislatives i tecnològiques a les PIMES locals interessades a iniciar projectes de simbiosi. A més, s’encarregarà de confeccionar anàlisis de viabilitat, així com donar suport a la recerca de finançament i subvencions necessàries per a la implementació d’aquests projectes, consolidant així el compromís de Paterna amb l’economia circular.