AIDIMME presenta l’Observatori de Simbiosi Industrial de la Comunitat Valenciana en el Congrés d’Àrees Industrials

Els dies 13 i 14 de desembre es va celebrar el III Congrés d’Àrees Industrials, organitzat per FEPEVAL (Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana).

L’esdeveniment va tenir lloc al Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) i va reunir més d’un centenar de professionals, tant del sector públic com privat, de la gestió d’àrees empresarials.

AIDIMME va ser convidat a presentar les iniciatives de l’Observatori de Simbiosi Industrial de la Comunitat Valenciana en la taula de debat sobre eficiència energètica.


Objectius del Congrés

Els dies 13 i 14 de desembre va tindre lloc a Alacant el III Congrés d’Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana, organitzat per FEPEVAL, en el qual van participar ponents de tot l’estat espanyol exposant bones pràctiques sobre la gestió integral de les àrees empresarials.

Aquest Congrés pretén impulsar una cultura de qualitat en les àrees empresarials mitjançant el desenvolupament de les Entitats de Gestió i Modernització (EGM) en els parcs empresarials de la Comunitat Valenciana, implementant la seua funcionalitat en matèries com la gestió mancomunada de residus, la transició col·laborativa energètica, la transformació dels espais industrials, la mobilitat sostenible i intel·ligent, etc.

Vicent Seguí, gerent de la EGM Atalayas Ciutat Empresarial; Dr. Vicent Sales, subdirector d’AIDIMME; Dolores Mejía, directora de Mercalicante; Ramón Gero, responsable de sinergies i innovació – Departament de Sostenibilitat i Innovació Transversal en Eiffage Energía Sistemas; Maite Bargues, directora de CBRE Alacant.

ls objectius del Congrés van versar sobre dues grans línies: 1) conèixer les avantatges i promoure el procés de constitució de les EGM com una nova figura jurídica que estableix un paradigma de col·laboració públic-privada; 2) aprofundir en la millor gestió de les àrees industrials en diversos aspectes (economia circular, digitalització i indústria 4.0, simbiosi industrial, mobilitat sostenible, seguretat i gestió d’emergències, gestió d’infraestructures, serveis de valor afegit, etc.).

Taules de debat i participació d’AIDIMME

El programa del Congrés va comptar amb una ponència inaugural sobre la sostenibilitat com a eix estratègic del teixit empresarial i una intervenció del Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, l’Honorable Rafael Climent.

La resta del programa es completava amb una sèrie de taules de debat sobre la gestió de les àrees empresarials com a factor d’impuls de les empreses, estratègies de creació i transformació d’àrees d’activitat econòmica (on va participar Júlia Company, Directora General d’IVACE), la gestió de parcs empresarials, i Infraestructures i serveis sostenibles per al futur.

En total, prop d’una trentena de ponents van conversar sobre les qüestions plantejades, assenyalant així la fulla de ruta pels pròxims anys.

AIDIMME va ser convidada a participar en la taula de debat 3, la qual, sota el títol Transició energètica i CEL en els parcs empresarials, va abordar l’estat actual de les iniciatives per a aconseguir els objectius d’eficiència energètica en els parcs empresarials, amb especial atenció a la figura de les Comunitats Energètiques Locals.

El Doctor Vicent Sales, subdirector d’AIDIMME, va presentar les activitats realitzades en el marc de l’Observatori de Simbiosi Industrial de la Comunitat Valenciana des del seu inici en 2021, posant de manifest la necessitat d’avançar en solucions tecnològiques i una regulació normativa que facilite la implantació de bones pràctiques en un camp que encara resulta emergent.

En aquesta taula també van participar Ramón Gero, responsable de sinergies i innovació del Departament de Sostenibilitat i Innovació Transversal en Eiffage Energía Sistemas i Maite Bargues, directora de CBRE Alacant. La moderadora de la taula va ser Dolores Mejía, directora de Mercalicante.

Dr. Vicent Sales, subdirector d’AIDIMME i membre del comitè de coordinació de l’Observatori de Simbiosi Industrial de la Comunitat Valenciana, en un moment de la seua intervenció en el Congrés d’Àrees Industrials.

Per a més informació, poseu-vos en contacte amb OSICV.