Jornada Projecte CircLean 27/05/2022

El passat 27 de maig de 2022 va tindre lloc a València en la seu de ADEIT el “Open Innovation Workshop” del projecte CircLean (Xarxa europea d’empreses i pimes per a la simbiosi industrial). CircLean és una xarxa Europea d’Indústries, Autoritats Públiques, Associacions Industrials i Investigadors interessats a fomentar el futur de la Simbiosi Industrial a la Unió Europea.

El projecte CircLean evidència els impactes de la Simbiosi Industrial a la Unió Europea mitjançant l’augment de la disponibilitat i la qualitat de la informació disponible, especialment quan es tracta dels impactes i beneficis de la Simbiosi Industrial a la Unió Europea.

La jornada desenvolupada en l’espai ADEIT i presidida per Technopolis Group es va dividir en tres parts:

Una primera part on es va presentar el projecte i l’eina desenvolupada.

Presentació del projecte

Una segona part on es van exposar casos d’èxit tant d’empreses com d’Instituts Tecnològics i on Jordi Sebastià, Director de Relacions Externes d’IVACE, va presentar l’Observatori de Simbiosi Industrial de la Comunitat Valenciana.

Jordi Sebastià durant la seua presentació

I una tercera part que va consistir en una taula redona, composta per representants d’Instituts Tecnològics, Administració, Universitats, consultores i associacions de polígons industrials on es van exposar entre altres temes les oportunitats i desafiaments que suposa per a Europa la implantació de la Simbiosi Industrial. En aquesta taula va estar representat AIDIMME amb la presència d’Ana Hurtado, que va exposar quins eren els enfocaments utilitzats a Espanya en el “matchmaking” entre empreses per a afavorir la Simbiosi Industrial, ressaltant que el més interessant és aconseguir la màxima connectivitat entre les empreses.

Participants de la taula redona durant el debat.

Projecte CircLean