Presentació del OSICV davant responsables del sector de la construcció en la CEV.

El passat 3 de febrer es va presentar l’Observatori de Simbiosi Industrial de la Comunitat Valenciana (OSICV) davant representants del sector de la construcció adscrits a la CEV.

La reunió va tindre lloc en la seu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), comptant com a amfitriona amb Elisa del Río, directora de l’àrea tècnica de la CEV. Pel sector de la construcció van participar José Luis Santa Isabel, president de FECOVAL; Francisco Zamora, president de FEVEC; Ramón Vidal, vicepresident d’APROVA; Felipe Ferrer, president d’AVEMCOP; Rosa Vinal, gerent de FOPA; Carlos Gomis, responsable d’organització empresarial d’APECC y Jesualdo Ros, secretari general de PROVIA Alacant.

Durant la reunió es va presentar l’OSICV per part de Rafael Escamilla, cap d’àrea de projectes europeus de sostenibilitat d’IVACE, Vicente Sales, subdirector d’AIDIMME i Alicia Pérez, responsable del departament de Gestió de Processos i Sostenibilitat d’AIDIMME. En la reunió es van revisar els antecedents del OSICV, els seus objectius principals, així com la seua estructura de governança. També es van presentar les accions que s’han dut a terme durant 2021 i les previstes per a enguany.

Presentació OSICV sector construcció en CEV

Posteriorment, des de les associacions de construcció es va repassar la seua problemàtica respecte a la Simbiosi Industrial. Entre altres, es van esmentar la gestió dels residus en origen i els imminents canvis de normativa a nivell europeu, estatal i autonòmic.

També es va plantejar la participació del sector de la construcció en l’Observatori. Com a pròximes accions es va plantejar l’adaptació del diagnòstic inicial del OSICV a les empreses de la construcció i la participació per part d’empreses de la construcció en tallers de matching.

La reunió va significar el tret d’eixida de la col·laboració entre les principals associacions del sector de la construcció i l’OSICV.