Taller de detecció de sinergies de simbiosi industrial a Alcoi

El passat 21 de Juliol es va realitzar per part d’AIDIMME un taller de detecció de sinergies en simbiosi industrial en el marc del projecte Observatori de la Simbiosi Industrial de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de Cambra de Comerç d’Alcoi i gràcies a la participació activa d’empreses de la zona.

L’objectiu del taller va ser donar a conéixer el concepte de simbiosi industrial i facilitar la comunicació entre les empreses assistents, de manera que puguen intercanviar recursos subutilitzats, com per exemple, aigua, residus, energia, etc.

El taller va tindre lloc a les instal·lacions de l’empresa Nirvel Cosmetics S.L amb la presentació del mateix per part de la directora de l’IVACE, Júlia Company, el regidor d’Empresa, Alberto Belda i el president de la Cambra de Comerç d’Alcoi, Pau de Gràcia.

Júlia Company, Pau de Gràcia i Alberto Belda, en les instal.lacions de Nirvel

Alicia Pérez Torres va realitzar una breu presentació d’ AIDIMME, del concepte de simbiosi industrial i els tipus de simbiosis que podem trobar, indicant els projectes que actualment hi ha en marxa relacionats amb l’economia circular. Posteriorment Lucía Jordá va explicar la dinàmica a seguir a la segona part del taller amb la finalitat de detectar sinergies entre les empreses existents.

Alicia Pérez i Lucía Jordá, presentant la dinàmica del taller

A la segona part del taller es va dur a terme la dinàmica amb les empreses assistents a la jornada amb l’objectiu de fer realitat la simbiosi industrial i com a punt d’inici a la comarca per al desenvolupament d’accions de simbiosi industrial. Es van detectar 9 sinergies potencials, la qual cosa demostra que mitjançant una participació activa els recursos considerats no útils per a una empresa poden ser un bé aprofitable per a unes altres.

El taller de simbiosi industrial realitzat s’emmarca com a activitat dins del projecte OBSERVATORI DE LA SIMBIOSI INDUSTRIAL, subvencionat per l’IVACE.

Dinàmica de Simbiosi Industrial

La plataforma de simbiosi industrial desenvolupada per AIDIMME facilita la comunicació i l’establiment de sinergies estrenyent llaços entre les empreses situades en les mateixes zones o regions, amb la finalitat de mantindre durant més temps en ús productiu aquells recursos que altres empreses ja no necessiten.

Per a més informació contacte amb AIDIMME.