Taller de detecció de Sinergies de Simbiosi Industrial a Orihuela

La Cambra de Comerç d’Orihuela acollirà una nova edició de taller de detecció de sinergies en Simbiosi Industrial del OSICV

Continuant amb l’aposta per la Simbiosi Industrial, des de l’Observatori de la Simbiosi Industrial de la Comunitat Valenciana (OSICV) es pretén donar continuïtat al treball desenvolupat en anys anteriors, fomentant i promovent la implantació de la Simbiosi Industrial entre les empreses de la Comunitat Valenciana a través d’iniciatives en l’àmbit local, regional i autonòmic.

En aquest sentit, el pròxim 21 de Març d’11:00 a 14:00h, el OSICV organitzarà de la mà de la Cambra de Comerç d’Orihuela, un taller de detecció de sinergies en Simbiosi Industrial.

L’objectiu del taller és que les empreses participants puguen posar en comú tant les seues necessitats de recursos “demandes” (com ara matèries primeres, aigua o energia, espai d’emmagatzematge, logística, etc.) com els recursos subutilizados que poden oferir “ofertes”, podent establir relacions de cooperació amb la finalitat de mantindre aquests recursos en ús productiu el màxim temps possible. Es tracta, per tant, de donar a conéixer a les empreses una eina més de l’economia circular, que els permeta reduir costos econòmics i mediambientals (en disminuir la seua generació de residus i el seu consum de recursos), una cosa fonamental en el moment actual.

El taller serà presentat pel president de la Cambra d’Orihuela, Mario Martínez, a continuació el Director de Relacions Externes de l’IVACE, Jordí Sebastià, presentarà l’Observatori de la Simbiosi Industrial de la Comunitat Valenciana, i seguidament Alicia Pérez i Lucía Jordá de AIDIMME continuaran amb la dinàmica del taller.

El taller és gratuït, i va dirigit principalment a responsables de Medi Ambient, Qualitat, Producció i tots els interessats en la sostenibilitat.

A més de realitzar jornades i tallers de detecció de sinergies, el Comité executiu del OSICV durant el 2023 treballarà en el desenvolupament del full de ruta de la Simbiosi industrial de la Comunitat Valenciana, en la creació d’una base de dades de recursos subutilizados, mitjançant la realització de visites a empreses, en la posada en marxa de proves de concepte, així com en l’establiment d’indicadors lligats a l’estudi de les iniciatives de simbiosi industrial que permeten recolzar els beneficis de la simbiosi industrial. Per a inscriure’s, faça clic ací. Més informació: simbiosindustrialcv.ivace@gva.es; infoempresa@camaraorihuela.org.